We were determined to achieve our aim to have a purpose built facility and the hunt was on for a site. In the meantime our fund raising began in earnest. In a bold step the Board of Trustees made a monumental decision to borrow almost £1 million to buy and convert the huge warehouse and in November 2004 we eventually moved to the SALTO Centre. This was a warehouse devoid of any internal structure, apart from an office and one toilet.

Many people donated thousands of man hours of 'hard labour', to turn the warehouse into a gymnastics facility.  Continuous investment in apparatus, new rooms, heating, lighting and sound systems, disabled persons lift access have made the SALTO Centre into the impressive facility in which we are now fortunate enough to train. 

In 2013, SALTO has embarked on the next phase of its development with the support of a Sport England Inspired Facilities Grant as part of the legacy funding from London 2012. This resulted in the reconfiguration of the SALTO Centre, the addition of training pits and a huge investment in new apparatus. It really is a fantastic gymnastics and leisure facility.

The next phase of our development will be the investment is new and improved seating which will make spectating at events or simply watching the members train a more comfortable and enjoyable experience.